Instagramin naiskuvaan eivät mahdu kuukautiset eivätkä nännit

06.07.2015 16:17 -

Sopimaton bikinivartalo, saastaiset kuukautiset ja nännien vapautus. Valokuvapalvelu Instagram on poistanut naisten käyttäjätilejä, mikäli heidän kehonkuvansa ei ole sopinut palvelun käytäntöihin.

Instagramista on muodostunut areena, jolla käydään taistelua naisvartaloiden puolesta. Menneen vuoden aikana erinäiset naiset ovat saaneet käyttökiellon Instagramiin jaettuaan palveluun ”sopimatonta materiaalia”.

Nämä naiset ovat nostaneet äläkän samastaan kohtelusta ja samalla tapetilla ovat Instagramin seksistisiksikin mielletyt säännöt, joiden nimissä palvelusta on poistettu kuvia joissa näkyy nänni, karvoitusta, kuukautiset tai isompikokoinen nainen.

Säännöissä mainitaan erikseen, ettei naisten nännien näkyminen ole sopivaa, ellei kyseessä ole rinnanpoiston jälkeiset arvet tai imettäminen. Monen poistetun kuvan ja suljetun tilin jälkeen naiset ovat ottaneet kantaa asiaan julkaisemalla itsestään sääntöjä rikkovia kuvia.

Viimeisimpänä supermalli Chrissy Teigen julkaisi kuvan itsestään paidattomana. Hän haastoi Instagramin ottamaan kuvan pois — näin myös kävi.

Loppuvuodesta 2014 Chelsea Handler julkaisi kuvan, jossa hän on hevosen selässä samoin asustautuneena (tai asustamatta) kuin Vladimir Putin. Kuva poistettiin ja Handler kysyi, miksi miehen nännit kelpaavat, mutta naisen on piilotettava omansa?

We spared you Putin's nipples http://t.co/DjTVCGbRJl pic.twitter.com/50ZpxePTk0

— Talking Points Memo (@TPM) 31. lokakuuta 2014

Myös kuva Rihannasta Lui-lehden kannessa poistettiin toukokuussa 2014. Laulaja vastasi boikotoimalla palvelua puolen vuoden ajan.

Free The Nipple -kampanja ottaa kantaa naisten nännien sensurointia vastaan.

LUI. #coveR by Mario Sorrenti pic.twitter.com/v0XbELIE7R

— Rihanna (@rihanna) 29. huhtikuuta 2014

Maaliskuussa 2015 taas runoilija Rupi Kaur julkaisi Instagramissa kuvan naisesta makaamassa sängyllä veritahra housujensa takapuolessa. Kuva poistettiin kahdesti.

Kuva palautettiin, kun Kaur kertoi Facebookissa tapauksesta ja tarina levisi nopeasti ympäri maailmaa. Kaur korosti käytännön naisvihamielisyyttä — samalla kun kuvat naisista alusvaatteisillaan sopivat kaikkien silmille, kuva kuukautisista poistetaan sopimattomana.

 

//

thank you Instagram for providing me with the exact response my work was created to critique. you deleted my photo twice...

Posted by Rupi Kaur on Wednesday, 25 March 2015

Australialaisen nettijulkaisun Sticks and Stonesin tili lakkautettiin, kun lehti julkaisi kuvan kahdesta naisesta uimapuvuissa, joiden häpykarvoitus pilkisteli vaatteen alta.

THIS PHOTO GOT ME DELETED FROM INSTAGRAM. SO IM ON TWITTER NOW :) A X pic.twitter.com/s8BoH1HrbZ

— Ainsley Hutchence (@ainsleysticks) 20. tammikuuta 2015

Ylipainoinen nainen ei myöskään istu Instagramin sopivaan sisältöön.

Isompikokoinen nuori nainen nimeltä Samm Newman julkaisi kuvan itsestään alusvaatteisillaan viime vuoden heinäkuussa, näyttääkseen olevansa ylpeä kurveistaan.

Instagram vastasi tähän poistamalla kuvan ja sulkemalla Newmanin tilin.

Instagram just apologized for booting this woman out for her bikini shots. Good for you, @snicolen58 http://t.co/a1QzdgZKsa #BodyPositivity

— Fitbay (@Fitbay) 18. heinäkuuta 2014

Tili avattiin, mutta kuvaa ei palautettu. Newman ei ole lakannut juhlistamasta plussakokoista vartaloaan valokuvan keinoin.

Myös bloggeri Meghan Tonjesin peppukuva poistettiin viime vuonna toukokuussa. Tonjes uskoo, että syy kuvan poistoon oli siinä, ettei hän ole pienikokoinen. Vähäpukeiset, hoikat naiset kun harvemmin joutuvat huomamaan kuviensa kadonneen tililtään.

 

Onneksi hätä keinot keksii: jatkossa sopimattoman naisnännin voi peittää näppärästi miesnännillä.

//

Amazing! Via @ourladyj, picture originally by artist Micol Hebron

Posted by La Sera on Thursday, 2 July 2015

 

Kilpailut

Uusimmat