Huikean suosittu X Factor UK ensi kertaa Suomeen

30.08.2014 14:26 -

Britanniassa supersuosittu X Factor UK alkaa kotimaassaan elokuun 30. päivänä. Suomeen muun muassa One Directionista superyhtyeen tehnyt ohjelma saadaan vain kahden viikon viiveellä.

Laulukilpailu starttaa Subilla lauantaina 13. syyskuuta kello 17.30. Kisaa seurataan lauantaisin ja sunnuntaisin alkuilloissa.
 
X FACTOR UK aloittaa kotimaassaan jo yhdennentoista tuotantokautensa. Erikoisen tästä kaudesta tekee se, että ohjelma on myyty nyt ensi kertaa myös ulkomaille.

Kymmenen miljoonaa viikkokatselijaa

X Factor UK näki päivänvalon ensimmäisen kerran vuonna 2003, eikä sen suosio ole juurikaan hyytynyt vuosien saatossa. Viime vuonna sarjaa seurasi lähes kymmenen miljoonaa katsojaa viikoittain.

Kaikki X Factor UK:n voittajat ovat saavuttaneet hittilistojen ykkössijan briteissä ja sarjasta ponnahtaneet artistit ovat myyneet yli 150 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. Tunnetuimpia X Factor UK:sta nousseita musiikkimaailman nimiä ovat poikabändi One Direction, Leona Lewis sekä Olly Murs.

Tuomaristossa tuttuja nimiä suomalaisillekin

X Factor UK on musiikkituottaja ja mediapersoona Simon Cowellin luomus. Hän oli kehittelemänsä sarjan tuomari ensimmäiset seitsemän kautta, kunnes hän lähti Yhdysvaltoihin aloittamaan sarjan jenkkiversion ja tuomaroimaan sitä. Nyt suorasanaisena tuomarina tunnettu Cowell on palannut brittiversion puikkoihin.

– Olen todella innoissani tästä paluusta ja olen valmis löytämään uuden maailmanlaajuisen supertähden, Cowell sanoo.

Cowellin rinnalla kilpailijoita tuomaroivat ja mentoroivat Spice Girls -yhtyeestä tutuksi tullut Mel B, Popstars-ohjelmasta uransa aloittanut Cheryl Cole sekä muun muassa Westlifea ja Boyzonea manageroinut Louis Walsh.

X Factor UK alkaa Subilla ja suoratoistona MTV Katsomossa lauantaina 13.9. kello 17.30.

(Radio Nova, MTV)

Kuva: MTV

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat