Hiki lentämään ja läskit sulamaan: Tsekkaa parhaat treenibiisit

03.08.2015 22:13 -

Treeni- ja urheilumusiikin kansainvälinen asiantuntija tohtori Costas Karageorphis on luonut tieteellisen soittolistan vuoden 2015 kuntoilutrendeihin perustuen. Irtoisiko näistä biiseistä motivaatiota mahdollisten kesäkilojen tiputtamiseen?

Karageorphisin mukaan musiikissa vaikuttavat paitsi kappaleen tempo myös sanoitusten tsemppi.

Spotify keräsi musiikin vuoden kuumimpiin treeneihin.

INSANITY

INSANITY on intensiivinen, boot-camp -henkinen treeni, joka laittaa harrastajat koettelemaan henkisiä ja fyysisiä rajojaan.

— Tämä musiikkivalikoima on rakennettu antamaan lisää kestävyyttä ja siinä on viiden treenisoittolistan korkein keskiarvotempo stimuloivalla 144 bpm tempolla pitäen adrenaliinin virtaamassa. Kappaleet on valittu mukailemaan osallistujien sydämen sykettä. Kohokohta saavutetaan Sigman Changing –kappaleella, joka liikuttaa 171 bpm:n tempolla, kuvailee Costas.

Tabata

Tabata on korkean intensiteetin intervallipohjainen treeni, joka koostuu 20 sekunnin täysillä vedettävistä jaksoista, jotka on jaksotettu 10 sekunnin palautumisjaksoilla.

— Tämä soittolista tulee toiseksi intensiteetillään, heti INSANITY:n jälkeen (vaikuttavalla 118 bpm:n keskiarvotempolla) ja listaa sävyttävät vahvat sanoitukselliset kannustukset, kuten “I don’t ever want to give up” ja “I’m stronger than I’ve been before”.

Cardio Dance

Cardio Dance -soittolista pitäytyy vahvassa ja tukevassa rytmisessä flowssa.

— Kappaleiden rytmi on tärkeä osa soittolistaa: helposti havaittava rytmikäs syke helpottaa musiikin tulkintaa liikkeen avulla. Soittolistan 111 bpm:n keskiarvotempo ja innostavat sanoitukset tekevät siitä tanssittavan ja musiikillisesti rytmiseen liikkumiseen kannustavan.

Voimistelijan voimaharjoittelu

Voimistelijan voimaharjoittelu hyödyntää voimistelijoiden metodeja treeniin, joka on kaikkien saatavilla.

— Soittolistan 112 bpm keskinopea tempo heijastaa hitaita ja vakaita liikkeitä ja isometrisiä supistuksia, joita tehdään esimerkiksi renkailla tehtävissä liikkeissä tai käsilläseisonnassa. Musiikki auttaa poissulkemaan lihaskivun ja näillä kappaleilla on voimakas dissosioiva vaikutus: ne vievät ajatukset pois kivusta.”

CrossFit

CrossFit on treenien sulatusuuni, joka yhdistelee elementtejä voimanostosta, painonnostosta, voimistelusta ja yleisurheilusta.

Tri Costas selittää, että on tärkeää luoda täydellinen tausta.

Kilpailut

Uusimmat