Herkkuja kesään: Lämmin bratwurstisalaatti

19.06.2014 08:32 -

Valion kesäkokki Sami Garam ja Radio Nova valmistavat yhdessä kesän maittavimpia herkkuja. Usko tai älä, makkarasalaatti voi olla täyttä totta, ja sinun!

Vanha vitsi kertoo "jauhomakkaroiden" olevan oikeastaan vihanneksi, mutta kunnon bratwursti sopii erinomaisesti salaatin raaka-aineeksi!

Tässä on myös hyvä tilaisuus käyttää pois edellispäivän grillauksesta jääneitä makkaroita. Lisää ne uuniin paiston loppuvaiheessa tai kuumenna ne mikrossa ennen salaattiin lisäämistä. Salaatti maistuu myös kylmänä.

Kas näin syntyy neljä annosta:

300 g bratwursteja
2 eriväristä paprikaa
1 dl kivettömiä oliiveja
200 g miniluumutomaatteja
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl sokeria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/3 tl suolaa
200 g paneroituja sipulirenkaita (pakaste)
1 prk (200 g) crème fraîchea
paahdettu sipuli
1 dl tuoretta persiljaa

Paloittele bratwurstit tarvittaessa. Leikkaa paprikat reilun kokoisiksi paloiksi.

Halkaise oliivit ja tomaatit. Viipaloi valkosipulit.

Sekoita makkarat, kasvikset, öljy ja mausteet kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle.

Nostele päällimmäiseksi jäiset sipulirenkaat. Voit myös kypsentää sipulirenkaat rasvassa pannulla (ks. valmistusohje pakkauksesta).

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Nosta tarvittaessa uunipannua vielä muutamiksi minuuteiksi ylemmäs, jotta sipulirenkaat saavat kauniin paistopinnan.

Tarjoa ruoka uunipannulta tai nostele salaatti annoslautasille tai tarjoiluvatiin.

Lusikoi päälle crème fraîche. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja. Tarjoa heti.

Vinkki: Salaatin kanssa maistuvat myös Valio Valio Crea® crème fraîche pippuri tai crème fraîche valkosipuli. Voit jättää näitä käyttäessäsi mustapippurin tai vastaavasti valkosipulit pois salaatista.

Löydä lisää Kesäkokkireseptejä!

(Radio Nova, Valio)

Kuva: Valio

Kilpailut

Uusimmat