Elias Kaskinen & Päivän sankarit löysi videoonsa afrikkalaiskuoron siivoojan kautta

02.10.2014 11:00 -

Aina minä jään -singlellä ja yhdellä otolla kuvatulla videolla laulaa sitä varten kasattu ghanalainen kuoro. Laulaja-kitaristi Elias Kaskinen eläytyi sanoituksiin niin vahvasti, että hänen silmänsä kostuivat. Katso juuri julkaistu video!

Helsingissä Kapsäkki-teatterissa kuvatun erikoisen musiiikkivideon on ohjannut Oskari Sipola.

Mukana on ghanalaiskuoron lisäksi myös klassinen orkesteri. Elias Kaskinen nauraa, että vaikka yhtye ei ole vielä ehtinyt julkaista omaa debyyttialbumiaankaan, ovat elkeet kuin jo pitkään koossa olleen orkesterin.

– Mutta Aina minä jään -biisihän vaati tietynlaista mahtipontisuutta myös videolleen, sillä siihen on sovitettu jousia ja afrikkalainen kuoro. Yleensähän tällaiste elementit astuvat kehiin myöhemmin.

Torstaina 3. lokakuuta kolmannen singlensä julkaisseen yhtyeen ensimmäinen albumi saadaan kauppoihin  muutaman kuukauden päästä, alkuvuodesta 2015.

– Ensimmäinen studioalbumimme julkaisu on suuri unelma. Kun katson 50 vuoden päästä elämääni taaksepäin, tulee se varmasti tulee olemaan merkityksellisin albumi monessa mielessä. Se on ollut elämänmittainen unelma. Sillä on, kuten debyyttialbumeilla usein, biisejä pitkältä aikaväliltä. Osan kappaleista olen kirjoittanut 18-vuotiaana eli yli neljä vuotta sitten. Siinä on aika laaja leikkaus nuoren miehen elämää näiltä ikävaiheilta.

Osa materiaalista on kirjoitettu aivan äskettäin. 22-vuotias Kaskinen kertoo, että huomaa itse vanhimpia kappaleita esittäessään muutoksen itsessään.

– En ole  mikään kyynikko, mutta ovathan ne lyriikat vähän naiivimpeja. Niissä on kuitenkin hyväntuulisuutta, toivoa ja oivalluksia, joten niitä kehtaa ja haluaa edelleen soittaa. 

Tuoreen videon lähikuvissa näkyy Kaskisen silmien kimaltavan kyynelistä. Muusikko myöntää olleensa kuvauksissa liikuttunut. 

– Olin siinä ihan tunteella mukana. Mun mielestä on taiteilijalta iso rikos olla laittamatta itseään likoon, ja olla oikeasti elämättä musiikkiaan.

Uuden singlebiisin sanoitukset kumpusivat rakkausmurheista.

– Sen taustalla oli vaikea ihmissuhdetilanne. Kärsin tietystä voimattomuudesta ja ehkä jostain riiuppuvuudesta toiseen ihmiseen, ja epäilyksestä ihmissuhteeseen.

Afrikkalainen kuoro tuli mukaan sen jälkeen, kun 
Elias ja Päivän Sankarit törmäsivät keikkamatkallaan ghanalaiseen siivoojaan, Roland Konaduun.

Roland puhuu kotikielenään twin-kieltä ja uutuusbiisillä lauletaankin juuri twiniksi olen aina kanssasi. Elias etsi videolla ja kappaleella esiintyvän kuoron käsiinsä soittamalla kaikkiin kulttuurikeskuksiin ja löysi lopulta sopivat laulajat Helsingistä.

– Meidän musiikki kerta kaikkiaan huusi mukaan afrikkalaista sävyä. Tykkään tosi paljon afrikkalaisesta musiikista, ja maailmanmusiikista ylipäätään. Oli myös  ihan mahtavaa huomatameidän ja ghanalaisten kulttuuriero videon kuvauksissa. Ghanalaisten aikatalukäsitykset olivat aika paljon rennompia ja he olivat muutenkin enemmän laid back -henkistä porukkaa kuin me suomalaiset. Kyllä mä yritin ainakin oppia heiltä jotain, kertoo Elias Kaskinen.

Lue lisää aiheesta:

Ensiesitys: Elias Kaskisen & Päivän Sankareiden Pelkään koskea kadulla

(Radio Nova)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat