Dusty-lentsikka seikkailee nyt palomiestehtävissä

22.07.2014 14:40 -

Putouksen suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemi on jo toista kertaa Dusty-koneen ääni suomenkielisessä versiossa, jossa suojellaan arvokasta kansallispuistoa liekkimereltä.

Koko perheen komediaseikkailun pääosassa on joukko sammutuslentokoneiden valioita, jotka hiki hatussa suojelevat historiallista Potkuriperän kansallispuistoa raivoisilta metsäpaloilta.

Kun maailmankuulu kilpalentokone Dusty (äänenä Aku Hirviniemi) saa tietää, että sen moottori on vakavasti vahingoittunut ja että se ei ehkä enää koskaan voi lentää kilpaa, se liittyy lentopalokuntaan.

Dusty yhdistää voimansa konkarihelikopteri Pena Vartijan (äänenä Carl-Kristian Rundman) kanssa ja liittyy tämän urheaan joukkoon, johon kuuluvat pirteä palolentokone Varpu (äänenä Armi Toivanen), raskas kuljetushelikopteri Tuulentekijä (äänenä Matti Onnismaa), entinen sotilaskuljetuskone Rami (äänenä Kai Lehtinen) ja urheita minimaastureita, jotka tunnetaan nimellä Savusukeltajat.

Yhdessä tuo peloton joukko taistelee roihuavaa metsäpaloa vastaan, ja Dusty saa oppia, miten tullaan todelliseksi sankariksi.

3D-elokuvan on ohjannut Bobs Gannaway (Helinä-keiju ja siipien salaisuus) ja se saapuu elokuvateattereihin 25. heinäkuuta 2014.

Lue Aku Hirviniemen haastattelu elokuvaan liittyen:

Aku Hirviniemi: "Vähiten nautin kohtauksista, joissa Dusty syöksyy rotkoon"

(Radio Nova)

Kuvart: Disney

 

 

 

 

 

 

Kilpailut

Uusimmat