Asa: Räppi sopii lahjattomille ihmisille

01.09.2015 16:04 -

Palkittu muusikko Asa kävi Katja Ståhlin vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa ja kertoi elämäänsä siivittävistä kappaleista. Ilmi kävi muun muassa se, miten ensirakkaus näkyy hänen kappaleissaan tänä päivänä.

Matti Salo, eli räppäri Asa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Avain, kävi Katja Ståhlin vieraana Novan 7 Oikein -ohjelmassa.

Itähelsinkiläiseksi profiloitunut yhteiskuntakriittinen muusikko kertoi kuinka tapasi ensimmäisen kaverinsa, miten äänenmurros kesti lähes luvattoman kauan, kuinka jalkapalloa potkittiin Roihuvuoren ruiskussa ja mistä hän löysi tiensä punk- ja rap-skeneen ja miksi valitsi rapin punkin sijaan.

— Toi räppi sopii vielä lahjattomammille ihmisille. Ei tarvitse osata laulaa, ei soittaa — ei mitään, laulaja toteaa huvittuneena.

Vaikka mies puhui lahjattomien lajista, on hänellä useita palkintoja vyönsä alla työstään musiikin parissa. Asa lisäsi, että vireillä on kuitenkin mahdollisesti jonain päivänä perustaa oma punk-bändi.

Tietenkin artisti kertoi myös teiniaikojen ensirakkaudestaan, kauniista tytöstä Herttoniemestä.

— Ensirakkaudeksi jää aina silloin, kun nainen jättää. Silloin se jää ikuisiksi ajoiksi mieleen. Tavallaan vieläkin aina, kun mä teen noita lauluja, niin enhän mä muuta tee kuin yritä saada hänet kateelliseksi ja kaipaamaan minua, Asa naurahtaa.

Kuuntele Asan elämän matka Kemistä Tornioon, sieltä Koivukylään ja lopulta Roihuvuoreen.

Lähetyksessä kuultiin Asan valitsemia kappaleita.

1. Nirvana: Come As You Are

2. Gang Starr: No Shame In My Game

3. Counting Crows: Round Here

4. Weezer: My Name Is Jonas

5. Radiohead: High And Dry

6. Rancid: Olympia WA

7. Notorious BIG: Hypnotize

8. Dead Prez: Hiphop

9. Asa: Mä haluun olla hippi

 

Asa julkaisi vastaikää legendaarisen Love Recordsin innoittaman Love-albumin.

Kilpailut

Uusimmat