Aki Riihilahti: Muistan hyvin ensimmäiset Helsinki Cupit

06.07.2015 11:02 -

Helsinki Cup tuo pääkaupunkiin valtavan määrän jalkapallojunioreita. Samalla kaupunki täyttyy tapahtumaa seuraamaan tulleesta väestä. Aki Riihilahti kertoo Novan kesäaamun haastattelussa, kuinka erityinen tapahtuma on hänelle.  

Helsinki Cup -jalkapallotapahtuma alkoi sunnuntaina ja jatkuu pitkin viikkoa Helsingin jalkapallokentillä. Tapahtumaan osallistuu yli 21 000 jalkapallojunioria. Tapahtuman kummina toimii jalkapalloilija, HJK:n toimitusjohtaja, Aki Riihilahti.

— Tämä turnaus on lapsesta asti ollut itselleni kesän kohokohta. Rooli on nyt tietenkin eri. Silloin nuorena täällä oltiin pelaajana. Nyt ollaan kaikkien kavereiden ja sukulaisten lapsia kannustamassa sekä muutenkin seuraamassa.

Helsinki Cup on Riihilahdelle aina erityinen tapahtuma.

— Vaikka tuli pelattua Valioliigaa, Mestarien liigaa, Bundesliigaa, maaotteluita ja muita, niin minä oikeasti muistan vielä hyvin ne ensimmäiset Helsinki Cupit. Pääsimme jo toisella yrittämällä Helsinki Cupissa finaaliin. Hävisimme kuitenkin Konnuille pilkulla. Se oli hyvässä ja pahassa mieleenpainuva kokemus.

Aki Riihilahden mukaan Helsinki Cup on nimenomaan koko perheen tai koko suvun turnaus. Mikäli vanhemmat tai sukulaiset eivät pääse seuraamaan pelejä paikanpäälle, he voivat seurata niitä ilmaiseksi Helsinki Cupin kotisivuilla.

— Yhtä pelaajaa kohden saattaa olla kolmesta viiteen aikuista mukana. Tietenkin on niitä vanhempia, jotka ovat töissä. He voivat mahdollisuuksien mukaan seurata pelejä verkossa.

Kilpailut

Uusimmat