Äitiyspakkausjuttua luettu 10 miljoonaa kertaa BBC:llä – suomalaisisät myyvät "vauvalaatikkoa" ulkomaille

30.01.2015 15:03 -

Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC:n artikkelia Suomen äitiyspakkauksista on luettu huimat 10 miljoonaa kertaa. Vuonna 2013 julkaistu artikkeli on myös BBC:n nettisivujen kaikkien aikojen jaetuin juttu. Mutta tiesitkö, että kolme suomalaisisää kaupittelee äitiyspakkauksia myös ulkomaille? 

Odottavat suomalaisäidit voivat joko ottaa Kelan tarjoaman äitiyspakkauksen tai vaihtoehtoisesti 140 euron suuruisen äitiysavustuksen. Monet käyttävät näppärää pahvilaatikkoa myös vastasyntyneen ensimmäisenä petinä. Äitiyspakkauksista kirjoitti vuoden 2013 kesäkuussa Britannian yleisradioyhtiö BBC artikkelissaan ”Why Finnish babies sleep in cardboard boxes” (”Miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikoissa?”). Juttua on tähän mennessä luettu 10 miljoonaa kertaa ja siitä tuli keskiviikkona BBC:n kaikkien aikojen jaetuin juttu.

Kolme suomalaisisää huomasi äitiyspakkausten kiinnostavan ulkomailla ja iskivät tyhjään markkinarakoon jokin aika sitten. Koska Kelalta pakkauksia ei voi ostaa suoraan, isät myyvät noin 400 dollarin (noin 350 euroa) maksuista pakettia ympäri maailmaa. Pakkaukseen kuuluu 49 korkealaatuista ja sukupuolineutraalia tuotetta. The Finnish Baby Boxin myyjien mukaan paketin jälleenmyyntiarvo on 800 dollaria, eli reilut 700 euroa. Kaikki tuotteet ovat suomalaisia ja ne ovat samoilta valmistajilta kuin alkuperäisen äitiyspakkauksen tuotteet.

– Haluamme tarjota kaikille perheille ympäri maailmaa mahdollisuuden saada sama paketti, jonka jokainen suomalainenkin voi saada. On osittain äitiyspakkauksen ansiota, että Suomessa on maailman pienin lapsikuolleisuus. BBC:n artikkelin myötä ihmiset halusivat ostaa pakkauksen, mutta valitettavasti virallinen äitiyspakkaus on tarjolla vain suomalaisäideille, isät kirjoittavat nettisivuillaan. 

Kuva: Annika Söderblom, Kela

(Maria Rautio / Radio Nova, BBC)

Kilpailut

Uusimmat