10 sykähdyttävintä YouTube-ilmiötä vuodelta 2014 #10: Nainen kävelee 10 tuntia New Yorkissa

22.12.2014 21:02 -

Uusi juttusarja alkaa! Radio Nova listaa joulukuun päätteeksi kymmenen päivän ajan vuoden 2014 kovimpia, sykähdyttävimpiä ja katsotuimpia YouTube-ilmiöitä. Sarjan ensimmäisessä osassa esittelemme videon, jonka avulla taistellaan katuahdistelua vastaan. 

Lokakuun lopulla YouTubessa todelliseksi ilmiöksi nousi ”10 Hours of Walking in NYC as a Woman” -video, jota tähän mennessä katsottu lähes 40 miljoonaa kertaa. Videolla 24-vuotias näyttelijä Shoshana B. Roberts kävelee 10 tunnin ajan New Yorkissa, samalla kun koko reissu kuvataan piilokameralla. Roberts sai osakseen kymmenen tunnin aikana yli 100 ehdottelua, ahdistelua tai huutelua. Pelkkiä vislauksia ja silmäniskuja ei laskettu mukaan.

Videon taustalla on katuahdistelua vastaan taisteleva Hollaback-liike. Liikkeen perustaja Emily May halusi näyttää, mitä nainen joutuu kadulla kohtaamaan joka päivä. Järjestö on kertonut Twitterissä videolla esiintyvän näyttelijän saaneen tappo- ja raiskausuhkauksia.

– Haluamme ihmisten ymmärtävän, ettei katuahdistelu todellakaan ole OK. Naiset joutuvat kuuntelemaan kommentteja ulkonäöstään koko ajan. Myöskään sillä ei ole väliä, mihin nainen on pukeutunut, May kertoo Washington Post -lehdelle viitaten Robertsin peittävään mustaan t-paitaan ja housuihin. 

Kuva: YouTube

(Radio Nova, YouTube, Washington Post)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat